Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2011 00:59 - Деградацията на Иванчо
Автор: sunwell34 Категория: Изкуство   
Прочетен: 704 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Векът е двадесет и първи, Слънцето, изглеждащо като попаднал в небето гигантски жълтък, пържи русенските улици с цялата си мощ. Технологията крачи бързо напред и дори надминава възможностите на създателите си, докато пък наследниците на създателите упорито теглят назад не само статистически затлъстелите си туловища… Като че ли напук на технологичния прогрес, са се запрели, а ако случайно помръднат, то е в обратна на развитието посока.

Тъй е и Иванчо - подобно на връстниците си, решил е да замести духовното с материално, а материалното - с по-материално. Добре стъпил на дебелите си крака, видният представител на подрастващото поколение, притежаващ ясна представа за света и умело разграничаващ правилното от грешното, днес, както и вчера, все така ловко заобикаляше учебниците. Нищо, че никога не се бе зачитал в съдържанието им, Иванчо добре знаеше, че написаното в тях е безполезно и че образователна реформа е наложителна. Излязъл с табела ,,аз съм ниско образован, за два дена няма да науча нищо, но ще изпия много”, нашият идеал гордо протестира срещу съкратената му зимна ваканция. Пламъкът в очите му, поддържан от желанието за самоунищожение, гори като летен пожар в Гърция и изгаря попадналия му в огнената стихия речников запас пощадявайки само думите от задните страници..

Ако запомнянето на поп-фолк текстове се превърне в олимпийски спорт, то тогава младият делегат би бил многократен златен медалист. Жалко, че светът е толкова ограничен и не може да оцени даровития си потомък подобаващо.

За съжаление съвкупността от гениалност, разум и целомъдрие, прикрита под гелосаната прическа на „българската надежда”, остава скрита за всички.

Но ние вярваме в Иванчо и знаем, че един ден той ще докаже на маймуните, че са произлезли от човека!




Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sunwell34
Категория: Изкуство
Прочетен: 10258
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031